IPA Magyar Szekció

International Police Association

Számla számunk:
K&H Bank
10402111-50494850-50491002
Adószám:
19137504-1-10
Levelezési cím:
3360 Heves, Erzsébet tér 1.
 
 

Szervezet müködésével kapcsolatos rendezvények

Keresés a honlapon

1.png4.png2.png5.png5.png8.png
Ma56
Tegnap59
Ezen a héten174
Ebben a hónapban1069
Összes142558

Visitor Info

 • IP címe: 3.215.77.193
 • Browser: Unknown
 • Browser Version:
 • Operating System: Unknown

1
Online

2021-04-21

Elérhetőségeink

Rendezvényeink 2021

  IPA Heves Megyei Szervezetének  

2021 évi programterve  
I. Programok  
  
 • április 15. - IPA Bowling verseny (Heves)
 • május hó - Kirándulás a Kocsimúzeum és Parádi Cifra istállóba
 • május hó - Heves megyei rendőrök kispályás labdarúgó tornája
 • június 14. - Bükki motoros kerülőtúra
 • július 24. - Lecsófőző verseny                    
 • július hó - Kirándulás Krakkó és környéke
 • szeptember 11. - IPA Tisza-tavi Kerékpárverseny és közlekedésbiztonsági családi nap (Dinnyéshát)
 • szeptember - Színházlátogatás Egerbe
 • augusztus 14. - Megemlékezés Arthur Troopról, az IPA alapítójáról
 • október 2. - Jótékonysági bál az IPA-ért és a magyar rendőrkultúráért
 • december 7. - IPA télapó ünnepség
   
 
II. Szervezeti  élet:  
      
 

Arthur Troop 1914. december 15-én az angliai Lincolnban született, ahol gyermekkorát töltötte és itt járt iskolába is. Dolgozó éveit szerelőként kezdte, de gyorsan érdeklődni kezdett más dolgok iránt is. Az oxfordi Ruskin főiskolán tanult, ahol diplomát szerzett közgazdasági és társadalomtudományokból. Ez idő alatt 3 éves orosz-történelem tanulmányokat is folytatott. 1934-ben ösztöndíjjal kiutazott Moszkvába és Leningrádba. Ezután 2 évig a Worcestershire-i Evesham völgyben lévő Avoncroft Mezőgazdasági Főiskolán tanult. 1936. június 19-én Arthur belépett a Lincolnshire-i rendőrség kötelékébe, ahol különböző szerveknél szolgált, de a közlekedésrendészet képezte fő irányvonalát. Röviddel a második világháború után, Arthur belefogott egy rendőrök részére tervezett nemzetközi baráti szervezet létrehozásába, amely hatalmas feladatot jelentett.

 Mindig hitt az emberek pozitív tulajdonságaiban és abban, hogy az emberek beszélgessenek ahelyett, hogy harcolnának egymással. Munkahelyén rendőrfőnökétől és munkatársaitól különcségében és tapasztalatával tekintélyesen különbözött. 1948-49-ben felvette a kapcsolatot hazai és külföldi rendőrökkel. 1949-ben egy cikket közölt az "Angol rendőr folyóirat"-ban "Aytee" álnéven. Hatalmas visszhang után Arthur meggyőződött arról, hogy bele kell fognia a megalapításba. Az IPA 1950. január 1-én alakult a "SERVO PER AMIKECO" (Barátsággal Szolgálni) eszperanto mottó alatt és Arthur Troop lett az angol szekció első főtitkára. Ugyanekkor, más korábbi "úttörőkkel" együtt buzdította a többi nemzeti szekció szervezését is. 1955-ben Párizsban, az első Nemzetközi Ügyvivő Bizottsági találkozón megszavazták az első nemzetközi főtitkárrá, amely pozíciót 1966-ig, lemondásáig tartott. Ahogy Arthur Troop szervezésében fejlődött a világ legnagyobb rendőrszervezete, a hatalmak is más szemszögből kezdték figyelni az IPA-t. Az 1965-ös királynő születésnapi jutalmazottak listáján is szerepelt, ahol az IPA megalapításának munkájáért az Angol Birodalmi Medállal is kitüntették. Később külföldről is sok magas kitüntetést kapott. Ezek közül néhány: Tiszteletbeli Doktorátus Kanadától, Ausztria elnökétől kapott becsületrend keresztje, és az 1998-ban Magyarországon az alföldön lévő Arthur Troop szobor leleplezése után kapott "Magyarország Arany Kardja". 1966-ban miután nyugdíjazták a rendőrségtől, Arthur Troop elkötelezettsége, hogy segítsen másoknak, nem lankadt. A Lincolnshiri Szociális Szervezettel együttműködve a vakok küldötteként ismét nemzetközi nagyító alá került a vakvezető kutyák tanításáért, foglalkoztatásáért fordított munkájáért. Még a betegsége alatt is továbbműködtették feleségével a Stamfordi Vakok Klubját.

Mint a nemzetközi bizottság ex-tagja, az alapítónk rendszeresen részt vett nemzetközi találkozókon, ahol a tanácsait tisztelték és elfogadták. 1985-ben a XI. Világkongresszuson elsőként vehette át a szervezet arany medálját. 1995-ben, Bécsben a 26. IEC konferencián Arthurt kitüntették az IPA Világ Rendőre díjjal. Alapítónk halála óriási sokként ért minket, miközben ismert volt jó egészségéről és legendás volt szituációkezelése is. Dacára komoly betegségének, Arthur nagyon készült az IPA 50. évfordulójára. Elhatározta, hogy 2000. május 8-tól 14-ig részt fog venni a Boumemouth-i XVI. Világkongresszuson és az évfordulós ünnepségen. A jelenlévők közül senki sem fogja elfelejteni az alapítónk által mutatott odaadást és rendszeres látogatását a fáradtságos üléseken és részvételét a társadalmi programokon. Mély benyomást keltett mindannyiunkban, amikor Anne hercegné előtt előadását tartotta. A hercegnő válaszában elismeréssel adózott a "Lincolnshiri embernek, akit könyörtelenül üldözött az IPA megalapításának terhe". A királyi felség szerint: Arthur Troop sok hányattatáson, izoláción és érdektelenségen ment keresztül, mégis a létrán egyre magasabbra jutott, mint amit elképzelhetnénk". Ez volt az a szívósság és céltudatosság, amit Arthurt pozitívan és elszántan tartott fönn halála napjáig. De egy másik évforduló is közeledett - június 22-én Arthur és Marjorie megtarthatták 60. házassági - a gyémántlakodalom - évfordulójukat. A család, barátok, szomszédok és az IPA megemlékezett erről a speciális napról. Korai órákban üdvözlőlapok, telefonüzenetek és virágok érkeztek házukba. A 2000-es év és különösen az 50. évforduló Boumemouthban, megadta a lehetőséget az IPA alapításának ünneplésére Arthurral. Ugyanebben az évben nehéz szívvel gyászoljuk őt. Bárhogyan is, a szervezetünk, ahogy nő és virágzik, méltó emléket állít Arthurnak - egy átlagos angol rendőrnek, aki elérte céljait a világ legnagyobb rendőr szervezetének megalapításával.

Alan F Carter 
Nemzetközi Főtitkár

 

 Képek Arthur Troop életéből:

 

 

Képek Arthur Troop magyarországi és a hevesi IPA szervezetnél tett látogatásáról: