IPA Magyar Szekció

International Police Association

TÁMOGATÓNK:

Honlapuk elérése!

Számla számunk:
K&H Bank
10402111-50494850-50491002
Adószám:
19137504-1-10
Levelezési cím:
3360 Heves, Erzsébet tér 1.
 
 

Szervezet müködésével kapcsolatos rendezvények

Keresés a honlapon

2.png4.png5.png5.png0.png5.png
Ma80
Tegnap77
Ezen a héten157
Ebben a hónapban1729
Összes245505

Visitor Info

  • IP címe: 44.211.117.197
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

2
Online

2024-05-21

Elérhetőségeink

 

Az IPA (Nemzetközi Rendőrszövetség) Heves Megyei Tagszervezete idén 27. alkalommal rendezte meg a Tisza-tavi Kerékpárversenyét, amelynek időpontja szeptember 9. (szombat), a helyszíne pedig a Tiszanána községhez tartozó, Dinnyéshát üdülőterületen lévő hangulatos kemping volt.

A nevezők indulhattak a tókerülő (64 km) túrán, illetve a tőkerülő időfutam versenyen (64 km), vagy a 17 kilométeres, tömegrajtos Tóparti versenyen. Utóbbiban tíz, előbbiben nyolc korosztályban lehetett nevezni, emellett minden számban díjaztuk a életkortól független, abszolút sorrend első három helyezettjét is.

A rövidebbik távon a hölgyek mezőnyében a mindössze 12 esztendős Végh Zselyke Viktória lett az abszolút bajnok, 30:50 perces idővel. Ugyanitt a férfiak mezőnyében sokszoros indulónk és bajnokunk, az Elit-2 kategóriát megnyerő Gőz Péter (Tiszanánai Önkormányzati Tűzoltóság) volt az abszolút legjobb 27:33 perccel.

A hosszabbik távon is az Elit-2 kategória dominált. A hölgyek között dr. Gergely Mónika (Egri Rendőrkapitányság) lett az abszolút győztes 2:12:44 óra idővel, míg a férfiak mezőnyében Harsányi István (Nagykátai Rendőrkapitányság) ért leggyorsabban célba, 1:43:34 óra idővel.

Támogatóink voltak:

Robert Bosch Elektronikai KFT

Tiszanána Község Önkormányzata

Horváth József (Eco-Alu KFT)

IPA MSZ Heves Megyei Tagszervezetének Baráti Köre

Kiskörei Polgárőr Egyesület

Tiszanánai Polgárőr Egyesület

Tiszabői Polgárőr Egyesület

Hálás köszönet a segítőknek!:

Ágota Jászkuti Sándor Jászkuti

Mónika Jámborné és Jámbor András

Huszár-Lehó Anita

Péter Réz

Simon Dániel

Elizabet Patkós és Dávid Megyeri

Gratulálunk a versenyzőknek és szeretettel várunk jövőre is minden érdeklődőt!

(Megyeri István)

A Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) Heves Megyei Szervezete, 1997 óta megszakítás nélkül rendezi meg a hagyományos Tisza-tavi kerékpárversenyét, amelynek helyszíne 2012 óta a Tiszanána-Dinnyéshát területén lévő hangulatos kemping.

A versenyzők két táv közül választhattak: a tóparti verseny résztvevői 21,6 km-t, míg a tókerülő verseny indulói 64 km-t teljesítettek. A kerekesek életkoruk alapján, nyolc korosztályba voltak sorolva. Idén a rövidebbik távon 28-an, míg a hosszabb távon 62-en álltak rajthoz.

A nagy meleg ellenére kiváló eredmények születtek: a rövidebbik távon mind a férfiak, mind pedig a hölgyek abszolút bajnoka 39 percen belül ért célba. A hosszabbik távon hét férfi versenyező érkezett azonos idővel célba, ami 1:47.40 óra volt, míg a legjobb női versenyző 1:56:30 óra alatt teljesítette a távot.

A célba érkezést követően a Zsutai Zsolt és kedves segítői által készített nagyon finom babgulyással lehetett pótolni az elveszített kalóriákat, míg a folyadékot a Horváth József által felajánlott csapolt sörrel lehetett pótolni.

A rendezvény zárásaként minden résztvevő emléklapban, illetve a dobogósok oklevélben és serlegben részesültek.

Képek a rendezvényről:

 

Összes kép megtekinthető: ITT

 

Akik nélkül nem ment volna:

 

a XXI. IPA Tisza-tavi Kerékpárverseny szervezői és bonyolítói. Köszönöm mindenkinek a segítséget! – Péter Réz, Burovincz Sándor, Mónika Jámborné, Ottó Francsics, Megyeriné Kóczián Éva, Róbert Gottschalk, Jászkuti Ágota, Sándor Jászkuti és Lajos Tóth társaságában.

 

Bővebben...

XX. "Jubileumi" IPA Tisza-tavi Kerékpáros Verseny, Tiszanána-Dinnyéshát 2016.08.06. Köszönet a fotókért Szabó Lászlónak, a Zsaru Magazin fotósának, és munkatársamnak, Burovincz Sándornak.

További képek: Itt

 
 

XIX: IPA Tisza-tavi Kerékpáros Verseny

2015. augusztus 8.

 

 Sem a hőség, sem a munkanap nem volt akadály

Ahogyan közeledett augusztus második hétvégéje, úgy nőtt bennünk az izgalom: vajon hány nevezés érkezik a XIX. IPA Tisza-tavi Kerékpáros Versenyre? Az IPA Heves Megyei Szervezete ugyanis az eredetileg tervezett időponthoz képest, egy héttel később tudta megrendezni a versenyt, mert a helyszín más rendezvény miatt foglalt volt a hagyományos időpontban, augusztus első szombatján. A végleges időpont – 2015. augusztus 8. – viszont az idén munkanap volt, ráadásul hetek óta tartott a brutális hőség.

A regisztráció során aztán kiderült, hogy fölösleges volt minden aggodalom. A 87 nevezés a verseny történetének második legmagasabb száma, ezen kívül 33 családtag is eljött a Tiszanána-Dinnyésháton lévő kempingbe, amely 2012 óta ad otthont a rendezvénynek. A viadal népszerűségét jól mutatja, hogy az indulók között volt kecskeméti, szegedi, nyíregyházi, de érkeztek Győr-Moson-Sopron és Zala megyéből is. A szokásoknak megfelelően idén is jelentős számú volt a „Nagykáta és környéke kontingens”, de természetesen volt több hazai induló is.

Házigazdánk, Tiszanána Község Önkormányzata, ezúttal is alaposan kitett magáért. Nem pusztán a helyszínt biztosították a részünkre, de minden egyéb felszerelési eszközt is, legyen szó akár a kihangosításról, vagy éppen a főzőeszközökről. Mindemellett a versenyzők és családtagjaik térítésmentesen léphettek be a szabadvízi strandra is. A támogatásért a megnyitó során mondott köszönetet szervezetünk elnöke, dr. Francsics Ottó nyá. r. ezredes a község polgármesterének, dr. Tóth József úrnak.

A szokásoknak megfelelően három számot rendeztünk meg: a tókerülő túra résztvevői a Tisza-tó mintegy háromnegyedét kerülték meg, majd 64 kilométer megtétele után érkeztek célba. A távból félszáz kilométert a gáton teljesítettek, a többit pedig közúton. A túrázók „csak” önmagukkal versenyeztek, hogy célba érkezvén büszkén elmondhassák magukról: sikerült!

Ám ugyanezen a távon versenyt is rendeztünk azok számára, akik az ellenfelekkel is össze akarták mérni az erejüket. A 30 másodpercenként induló versenyzők számára az útvonal ugyanaz volt, mint a túrázóknak. Ezen kívül rendeztünk egy tömegrajtos, úgynevezett gyorsasági versenyt is, 21,60 kilométeres távon.

A túrán és a gyorsasági versenyen egyaránt 25-en, míg a tókerülő versenyen 37-en álltak rajthoz. Kiemelkedően magas volt a felnőtt férfi kategóriák létszáma: a hosszabbik versenytávon, a két korosztályban összesen 21-en szálltak nyeregbe. Figyelemre méltó volt a legidősebb korosztály aktivitása is, az 56 év fölötti férfiakat féltucatnyi versenyző képviselte! A legifjabb generáció képviseletét pedig, a gyorsasági versenyszámban három nyolcesztendős ifjú bringás vállalta magára.

A tókerülő versenyen több, nagyszerű eredmény is született. Igencsak komoly tempót diktált az a kilenc férfiversenyző, akik 2 órán belül értek célba. De volt a hölgyek között is olyan, aki 2 óra 8 percen belüli eredményt ért el. Tegyük hozzá: mindezt úgy, hogy a hőmérséklet a gáton meghaladta a 40 Celsius fokot, és amatőr verseny lévén, természetesen nem zárt pályán zajlott a küzdelem. Mindeközben a szurkoló családtagok pihenhettek, vagy éppen részt vehettek a kemping területén párhuzamosan zajló, különböző rendezvényeken.

Mire a versenyzők célba értek, már elkészült a finom babgulyás, és a nagy hőségben jól esett az egyik támogatónk által felajánlott frissen csapolt sör is. A nap zárásaként pedig következett az 2

 

eredményhirdetés, amelynek során helyezésektől függetlenül, mindenki kapott egy elismerő oklevelet, a „dobogósok” pedig egy-egy serleggel is gazdagabbak lettek. A díjátadás két különdíj odaítélésével zárult: Tiszanána Község Önkormányzata képviseletében, dr. Tóth József polgármester úr a tókerülő versenyen indult hölgyek abszolút bajnokának, Lehó Anitának adta át a díjat (időeredménye: 2:07:52), míg a férfiak között ugyanezen teljesítményért Bodnár Gergely vehette át a Magyar Rendészeti Sportszövetség által felajánlott különdíjat (időeredménye: 1:47:11).

S bár a szervezők még az idei verseny fáradalmait próbálják kipihenni, de már megkezdték a jövő évi verseny szervezését is. Nem véletlenül, hiszen kettős jubileumhoz érkeztünk: 2016-ban 20. alkalommal hívjuk versenyezni a kerékpárosokat, a helyszín pedig immár ötödik alkalommal lesz a versenyzők által igencsak megkedvelt, hangulatos tiszanánai kemping.

A rendezvényhez az IPA Magyar Szekció elnöksége 120.000 Ft támogatást biztosított, amelyet ez úton is köszönünk. További támogatóink:

- Tiszanána Község Önkormányzata

- Tiszanána, Tiszabő és Kisköre települések polgárőr szervezetei

- Ari János

- Bakos Péter

 

A versenyről készült valamennyi fotó és az eredmények az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg:

https://goo.gl/photos/gLbF98NL57zZXNpQ9

Megyeri István

IPA MSZ Heves Megyei Szervezete

kincstárnok

a verseny szervezőbizottságának tagja

 

 

Verseny képei:

Eredmények:

Díjazottak:

Egy heti esős idő után igazán szerencsésnek tarthatták magukat, akik az augusztus 2-án megrendezett XVIII. IPA „Tisza-tó” Kerékpáros versenyén vettek részt, mert ragyogó napsütés fogadta a versenyzőket.  A rendezvény több célt is szolgált, elsősorban a Rendőrök Nemzetközi Szervezetének (IPA) alapelveit tükröző sportbarátság erősítését, de mind emellett a szervezők – az IPA Heves Megyei Szervezete - népszerűsíteni kívánták hazánk egyik legszebb természeti értékét, a Tisza-tavat is. 

Bővebben...

IPA logó

Tisza-tó térképbiciglista

A hőség sem volt akadály

IndúlásTizenhetedik alkalommal rendezte meg az IPA Heves Megyei Szervezete a Tisza-tavi kerékpáros körversenyét augusztus 3-án. Az időjárásra nem lehetett panasz, hiszen a beharangozott 40 C fok helyett „csak” 37 C fok várta árnyékban a résztvevőket. A versenyzőknek azonban a Tisza-tó gátján, a tűző napsütésben kellett a választott 20, vagy 72 kilométert teljesíteniük.

A várható meleg miatt a szervezők kisebb érdeklődésre számítottak, így fordulhatott elő, hogy az utolsó helyszínen nevezőknek már nem tudtak előre nyomtatott sorszámot adni. Az érdeklődés azonban jelzi, hogy a Tisza-tó élővilága, természeti adottságai, és a hevesiek vendégszeretete egyre több hivatásost és civilt vonz a tiszanánai Dinnyéshátra.

Megnyitójában dr. Francsics Ottó, az IPA MSZ alelnöke, és Megyeri István az IPA Heves Megyei Szervezet kincstárnoka örömének adott hangot, hogy 108 versenyző és mintegy ötven érdeklődő családtag fogadta el meghívásunkat.

A verseny fő támogatója Tiszanána Önkormányzata volt, mely ingyenes strandhasználattal, főzőeszközökkel, segítőkkel és polgárőrökkel járult hozzá a sikeres rendezvényhez, de jelentős támogatást kaptunk az IPA MSZ Elnökségétől, a tiszanánai és a kiskörei polgárőröktől, valamint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságtól is, mely utóbbi a verseny balesetmentes lebonyolítását segítette biztosítással.

A 20 km-es gyorsasági távra harminchat versenyző nevezett, és ígéretes, hogy ebből 12 tizennégy éven aluli gyermek volt. A befutók közül hét kategóriában hirdettek győztest, életkor szerint emelkedő sorrendben a következő versenyzők kaptak aranyérmet: Bátori Anna; Nida Bálint; Surman Bálint; Kovács Gáborné; Kuszkó Krisztián; Gottschalkné Kiss Katalin és Balogh István.

A 72 km-es távon 72-en indultak, ebből harmincan két és fél órán belül teljesítettek, de öt órán belül minden induló visszaérkezett. Erre a távra inkább az érettebb felnőttek neveztek, ezért eredményt is a felnőtt és a senior korcsoport körében hirdettek. Így a korcsoport szerinti legeredményesebb versenyzők Csala Viktor (1:42:47:4); Kele János (1:43:30:1); Forgó Tibor (1:43:30:1); Vajkó Ildikó (2:05:33:9); Fejes János (2:05:33:9); Megyeri István (2:30:43:7); Nidáné Pók Éva (2:32:32:8); Dr.Dobozi József (2:37:56:9) és Némethné Kele Anikó (2:41:23:6) voltak.

A helyezést elérők  dr. Tóth József országgyűlési képviselőtől, dr. Dobozi József r. vezérőrnagytól és dr. Francsics Ottó ny. r. ezredestől vehették át az okleveleket. A szervezők már most biztosították a résztvevőket, hogy 2014 augusztusának első hétvégéjén visszavárják a versenyzőket, és azokat is, akik csak a kiváló szabadvízi strand és a Tisza-tó csodálatos látnivalóiért jönnek Dinnyéshátra.

A versenyzőknek ezúton is gratulálunk, és további sportsikereket kívánunk!

Gottschalk Róbert titkár

Képek a rendezvényről: 

 

Videó a versenyről:

 

Eredmények: